منتديات شباب الاقصى الفلسطيني
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات شباب الاقصى الفلسطيني

اهلا وسهلا بالضيوف والاعضاء الكرام welcome
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طبخات رائعة (4)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
kareem
Admin
kareem


عدد الرسائل : 158
تاريخ التسجيل : 13/11/2007

طبخات رائعة (4) Empty
مُساهمةموضوع: طبخات رائعة (4)   طبخات رائعة (4) Icon_minitimeالأحد نوفمبر 18, 2007 5:56 pm

أرز معمر بالطيور

المقادير :

كالأرز السابق مضاف إليه ( الحمام أو السمان أو دجاج صغير ) وذلك حسب الرغبة
الطريقة :
· تترك الطيور صحيحة أو تقطع أنصافا و تتبل جيدا بالملح و الفلفل .
· يعد الطاجن كما سبق و يوضع نصف مقدار الأرز ثم ترص الطيور ثم يوضع باقى مقدار الأرز .
· يستكمل باقى الخطوات السابقة ...


سلـــــــــــــــــــــــيق او الارز بالحليب والمرق
/2 كيلو رز مصرى مغسول
4 اكواب مرقه او شوربه لحم او فراخ
مكعب مرقه دجاج
لتر لبن حليب
معلقتين زبده او سمن
فصين قرنقل وحبهان وفصين مستكه عربى

الطريقه:
فى
اناء على النار نضع كميه الشوربه ونضيف لها القرنفل والحبهان والملح
والفلفل الاسود ثم نضع الارز على المرقه ونتركه على نار هاديه جدا يتشرب
المرقه ويستوى بعدين نضيف للارز الحليب مع التحريك المستمر حتى يتشرب
الارز الحليب كاملا ويصبح زى الارز باللبن الى بنعمله نتركه على نار خفيفه
فى اناء على النار نضع معلقتين الزبده ثم نضع فيهم شويه المستكه لحد ما تذوب ونشرها على وش الطبق بعد غرفه


ارز باللبن
/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص ارز
كيلووووو من اللبن الحليب
3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه الحلى
3ملاعق كبيره حليب بودر
علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
معلقه فانليا

الطرييييييييييييييييييييقه:
فى
وعاء على النار نضع 5 اكواب من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه
الارز المغسول ونتركه على نار خفيفه لحد ما يوصل الارز الى الاستواء مع
الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
بعدها نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس
دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك ونتركه حتى يغلى الارز والحليب
ويصبح قوامه غليظ شويه
الحين اصبح الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب سائل او ماء ونضيفه الى الارز
ونحرك
بعدها نضع على الارز علبه القشطه نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه
من النار جربوا طعم الحليب البودره مع القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى
اطباق التقديم

التزين :
على راحتك اما مكسرات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
كلهااختيارات

طاجن البامية باالحم الضانى
/2 ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
4 حبات طماطم فى الخلاط
3 ملاعق صغيرة ملح
فلفل اسود
ثوم
بصلة مفرومة
زبدة 3ملعقة كبيرة
لحم ضانى او كندوز
الطريقة
يحمر البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه ىدون ان يحمر
ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان يتم نضج اللحم
بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود

ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق النار

على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية تجنن
وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kareemkamal.ahlamontada.com
 
طبخات رائعة (4)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات شباب الاقصى الفلسطيني :: مندى الطبخ والماكولات-
انتقل الى: